VS Energy перемогло в конкурсі з продажу 45% "Чернівціобленерго" з ціною 70 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

VS Energy перемогло в конкурсі з продажу 45% "Чернівціобленерго" з ціною 70 млн грн

Фондовий ринок
466
ТОВ "ВС Енерджі Інтернешнл Україна" перемогло в конкурсі з продажу 45% акцій обласної енергопостачальної компанії "Чернівціобленерго", запропонувавши за пакет 70 млн грн.
Спочатку VS Energy запропонувала за пакет 65,1 млн грн, його конкурент - ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) бізнесмена Костянтина Григоришина - 65450000 грн.
Під час конкурсу було зроблено сім кроків підвищення ціни. В результаті вона зросла до 70 млн грн. ЛЕО не стало пропонувати більшу суму за акції обласної енергопостачальної компанії, і ФДМ визнав перемогу VS Energy.
Як повідомлялося, два попередні конкурси з продажу держпакетів енергокомпаній зірвалися через відсутність кворуму в конкурсній комісії. Так, 20 січня не змогла почати роботу конкурсна комісія з продажу 50% акцій ПАТ "Закарпаттяобленерго", а 3 лютого з аналогічної причини було зірвано проведення конкурсу з продажу 50% акцій ПАТ "Вінницяобленерго".
Початкова ціна продажу 45% акцій "Чернівціобленерго" була визначена в розмірі 65 млн грн.
НАК "Енергетична компанія України" належить 25% акцій "Чернівціобленерго", VS Energy International NV (Нідерланди) - 21,98% акцій.
"Чернівціобленерго" експлуатує належні йому розподільчі електричні мережі, розташовані на території Чернівецької області.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас