Фондовий ринок: премаркет від інтернет-брокера iTrader (07.02.) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок: премаркет від інтернет-брокера iTrader (07.02.)

Фондовий ринок
86
У вівторок, 7 лютого, перед відкриттям торговельної сесії на українському фондовому ринку сформувався нейтральний зовнішній фон. Напередодні торги на американських майданчиках завершилися зниженням. Індекс DJ просів на 0,13% до рівня 12845,10 базисного пункту, S&P 500 знизився на 0,04% до 1344,33 пункту, NASDAQ втратив 0,13% закрившись на позначці 2901,99 пункту.
Переговори щодо списання грецької заборгованості, всупереч очікуванням, вчора так і не завершилися, а Єврокомісія знову перенесла обговорення питання надання траншу фінансової допомоги тепер уже на невизначений термін. Міністр фінансів Греції вкотре підтвердив важливість укладення нового кредитного договору з трійкою кредиторів. При цьому чиновник вкотре зробив наголос на тому, що "отримання коштів, життєво необхідних Греції, пов'язане з витратами і стражданнями для народу, який повинен піти на великі жертви, щоб країна залишилася в єврозоні...".
Проте, кредитори займають жорстку позицію і не бажають давати поблажки грецькому уряду у вигляді низьких ставок за реструктуризованими бондами. Очевидно, що Грецію багато хто вже списав з рахунків і тепер лише дбає про те, як вичавити з неї побільше вкладених грошей. Але економічна ситуація не поліпшується не тільки в Греції. За даними агентства Eurostat, сукупний держборг держав Євросоюзу виріс до 82,2% ВВП до кінця III кв. 2011 р., проти 81,7% ВВП в кінці другого кварталу. При цьому тільки 13 з 27 країн ЄС мають рівень держборгу, що не перевищує 60% ВВП, встановлений Єврокомісією і визнаний за орієнтир. Катастрофічним є рівень боргу не тільки Греції (159% ВВП), але й Італії, а також Португалії - 119 і 110% ВВП.
Ситуація на ринках зберігається неоднозначна, Америка сигналізує про відновлення економіки, Європа йде до рецесії. Фондові майданчики знаходяться на роздоріжжі, вчорашня американська сесія це добре продемонструвала. Сьогодні зранку індексні ф'ючерси США вже вийшли на позитивну територію і торгуються з підвищенням на 0,1%, європейські ринки відкрилися в зеленій зоні, російська сесія проходить в плюсі: РТС +1%, MICEX +0,5%. Відкриття українського ринку очікується на позитивній території.
Сьогодні протягом дня не очікується великого обсягу важливої статистики. Вплив на торги можуть мати підсумки аукціону з продажу 6-місячних векселів на суму 625 млн. євро, який проведе мінфін Греції. Також сьогодні о 17:00 голова ФРС Бен Бернанке виступить з доповіддю перед Бюджетним Комітетом Сенату, а о 20:00 канцлер Німеччини Ангела Меркель виступить з промовою про майбутнє Європи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас