Нафта стабільна в очікуванні рішень щодо Греції, WTI торгується біля 96,9 дол., Brent - біля 115,8 дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта стабільна в очікуванні рішень щодо Греції, WTI торгується біля 96,9 дол., Brent - біля 115,8 дол.

Енергетика
87
Ціни на нафту слабо змінюються протягом торгів у вівторок, стримуючий вплив на нафтовий ринок мають очікування рішень лідерів політичних партій Греції про нові заходи бюджетної економії, повідомляє агентство Bloomberg.
Вартість березневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) у вівторок підвищилася на $0,01 (0,01%) відносно закриття сесії 6 лютого - до $96,92 за барель. З початку року ціна WTI зменшилася на 2%.
За підсумками торгів в понеділок контракт на WTI з постачанням в березні втратив в ціні $0,93 (0,95%), опустившись до $96,91 за барель.
Прем'єр Греції Лукас Пападімос і лідери партій продовжать у вівторок обговорення нових заходів бюджетної економії, на яких наполягають Євросоюз і Міжнародний валютний фонд як умовах отримання нових кредитів на 130 млрд євро.
Через відсутність домовленості з Афінами міністри фінансів країн зони євро виявилися змушеними відкласти заплановану на понеділок зустріч, на якій передбачалося затвердити нову програму для Греції.
Разом з тим в Європі нафта отримує підтримку від холодної погоди, вважають сировинні аналітики Barclays.
"Крижаний вітер призвів до зниження температури істотно нижче нуля по всій Північній Європі, і прогнози припускають збереження холодної погоди, підтримуючи зростання цін на енергоносії на європейському ринку", - наголошується в їх доповіді.
Крім того, зберігаються геополітичні ризики у зв'язку з можливим припиненням іранських поставок в Європу вже в лютому, а не в липні, як розраховувала влада ЄС, вводячи ембарго на експорт нафти з Ірану.
Котирування ф'ючерса на нафту Brent на березень на лондонській біржі ICE Futures знизилися з ранку у вівторок на $0,12 (0,1%) - до $115,81 за барель.
За підсумками сесії в понеділок нафта Brent c постачанням в березні подорожчала на $1,35 (1,18%) - до $115,93 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас