Газпром: Експорту в Європу заважають не холоди, а чиновники ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром: Експорту в Європу заважають не холоди, а чиновники ЄС

Енергетика
853
Зростанню поставок газу в країни Євросоюзу заважають не холоди, а надмірна зарегульованість європейського ринку, заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв.
"У перший тиждень лютого в деяких випадках ми не могли задовольнити всі заявки", - сказав Олександр Медведєв в інтерв'ю телеканалу Russia Today.
"В перший тиждень лютого споживання в Європі підскочило на 20%, цей тиждень був найскладнішим. Найважливіше - транспортна система продовжує працювати коректно, витримуючи тиск в трубах", - додав він, передає Взгляд.ру.
"Ми сподіваємося, що ця ситуація змусить Єврокомісію ще раз подумати про те, що більш важливо: мрії про лібералізацію ринку чи створення реальної конкуренції. Ми повинні бути готовими до більш холодних зим і зуміти задовольнити як внутрішній, так і європейський попит", - сказав він, додавши, що в холоди з психологічних причин декілька заявок з Європи перевищували дійсно необхідні обсяги, незважаючи на той факт, що в європейські підземні сховища закачано паливо.
Раніше в ЄК заявили, що "Газпром" скоротив поставки в дев'ять країн ЄС: Польщу, Словаччину, Австрію, Угорщину, Болгарію, Румунію, Грецію, Італію та Німеччину.
Словаччина та Австрія 2 лютого недоотримали 30% російського газу, Італія - 24%, Польща - 8%. В "Газпромі" заявили, що європейські країни вимагають поставити надконтрактні обсяги газу.
Перед цим глава Міненерго Юрій Бойко заявив, що Європа недоотримує російський газ, оскільки Росія знизила його поставки. Гендиректор "Газпром експорту" Олександр Медведєв зазначив, що добовий обсяг постачань Газпрому до Європи відповідає 180 млрд. кубометрів на рік, компанія максимально наростила поставки.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас