Королевська: Офіційні показники інфляції занижені в п'ять разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: Офіційні показники інфляції занижені в п'ять разів

Казна та Політика
649
Показник інфляції 4,6%, який декларує уряд Миколи Азарова, занижений, щонайменше, в п'ять разів.
Про це заявила голова парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська.
"Показник інфляції 4,6%, які декларує уряд Азарова, - не відповідає реаліям і, щонайменше, в п'ять разів занижений. Тому необхідно зробити перерахунок розмірів заробітних плат і пенсій", - зокрема сказала Королевська.
"Ми беремо це на контроль, і вимагаємо жорсткого реагування з боку парламенту, аж до відставки Кабінету міністрів", - наводить слова політика УНІАН.
На думку депутата, нинішній уряд неадекватно і непрофесійно оцінює реальні загрози для української економіки, оскільки владу сконцентрували виключно на виборах.
"Знищується економічна стабільність в країні. Влада не зацікавлена в розвитку української економіки, щоб люди себе почували стабільно. Сьогодні політики сконцентрувалися на виборах. І якщо надалі "миритися і нічого не робити" в даній ситуації - це призведе до економічного краху і дефолту України. Цього допустити сьогодні не можна, тому що заручниками в цій ситуації стануть люди", - підкреслила Королевська.
Нагадаємо, вчора на засіданні погоджувальної ради Королевська вимагала заслухати в парламенті інформацію уряду Азарова про стан соціально-економічного розвитку за 2011 рік, а також створити спеціальну комісію з підготовки програми антикризових заходів. Вона зареєструвала в парламенті відповідні проекти постанов № 9788 і № 9606.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас