iTrader: Невизначеність в "грецькому" питанні призвела до корекції на фондових майданчиках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Невизначеність в "грецькому" питанні призвела до корекції на фондових майданчиках

Фондовий ринок
127
У понеділок, 6 лютого, торгова сесія на українському фондовому ринку завершилася корекцією індексів. До закриття сесії індекс Української біржі просів на 0,69%, знизившись до позначки 1544,60 базисного пункту.
Новий тиждень для фондових ринків почався зниженням, незважаючи на п'ятничний оптимізм з приводу відновлення американської економіки і сильне закриття американських майданчиків. Учасники ринку, очевидно, усвідомили, що для відновлення ралі на фондових майданчиках одних лише позитивних сигналів з боку економіки США буде недостатньо. "Основна ідея, яка повинна була розігруватися після виходу статистики щодо ринку праці в п'ятницю - це очікування третього етапу програми кількісного пом'якшення від ФРС після слабкої статистики, проте все вийшло по-іншому. Несподіване зниження рівня безробіття принаймні ще на одне засідання Комітету з відкритих ринків відсунуло можливість прийняття рішення про викуп облігацій. Вкидання ліквідності на ринки затьмарило б проблеми з Грецією, оскільки там і так все вже зрозуміло, країна фактично збанкрутувала, питання лише в тому, в яку обгортку загоррне це Євросоюз", - коментує Ігор Сабадаха, начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader.
Тепер же на шальках терезів залишилися тільки США з економікою, що відновлюється, і Євросоюз з проблемами периферійних країн. Очевидно, що після радості від статистики і зростання котирувань на фондових майданчиках, ринки по інерції повернуться в усталений спадний тренд, в якому і зустрінуть 19 березня - день "ікс" для ЄС. Греція не зможе розрахуватися з боргами і тоді офіційний дефолт або Греція розрахується після списання 50% боргу і перекладе цю ношу на наступні роки, і тоді все одно дефолт, тільки технічний.
Загалом, в котируваннях до того моменту вже все буде відображено і, обтрусившись, ринки в квітні-травні поповзуть вгору. А поки невизначеність та невпевненість у завтрашньому дні не дає розігнати ринок бажаючим швидко заробити. Ось і сьогодні фондові індекси коректувалися після п'ятниці - "биків" остудила відсутність прогресу в переговорах Греції з кредиторами. Європейські ринки до закриття знаходилися в червоній зоні, найбільше просів французький DAX, який втратив 0,7%. Американські індекси теж демонстрували негативну динаміку, в першу годину торгів DJ й S & P просіли майже на 0,4%.
Український ринок після п'ятничного зростання знижувався протягом дня під вагою продажів короткострокових інвесторів і до закриття індекс українських акцій UX втратив 10,76 пункту. Більшість індексних паперів завершили день у червоній зоні. Найбільше зниження було зафіксовано в акціях Крюківського вагонобудівного заводу, які просіли сьогодні на 5,43%, на 1,68% впали в ціні акції Укрсоцбанку. У зеленій зоні завершилися торги по паперах Донбасенерго (+2,69%), Ясиновського коксохіму (0,56%) і Укрнафти (+0,13%). Березневий ф'ючерс подешевшав сьогодні на 1,24% і на закритті його ціна склала 1552,15 грн. Загальний обсяг торгів на Українській біржі склав 112,8 млн. грн., частка термінового ринку склала 56,5 млн. грн.
Завтра протягом дня не очікується публікації важливої макроекономічної статистики. Вплив на торги в кінці сесії може надати виступ Бена Бернанке, в тому випадку, якщо голова ФРС США визначить свою позицію щодо реалізації третього етапу програми купівлі облігацій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас