Росія відкрила кран на повну шести країнам ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія відкрила кран на повну шести країнам ЄС

Енергетика
463
Росія відновила поставки газу в повному обсязі в шість країн-членів Європейського Союзу.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це повідомила сьогодні на брифінгу представник Єврокомісії Марлен Холзнер.
"Я повинна сказати, що стало краще за вихідні. Ми перебуваємо в тісному контакті з країнами-членами, і вони проінформували нас, що постачання газу повернулися в норму в таких країнах-членах: Болгарія, Словаччина, Австрія, Угорщина, Польща і Греція", - сказала вона.
В Румунії, Німеччині та Італії, за словами представника Єврокомісії, поставки газу зростають, проте ще не досягли показників, які були до минулого тижня.
При цьому Холзнер зазначила, що всі країни-члени ЄС змогли використовувати необхідні ринкові механізми для того, щоб запобігти можливим переривання поставок газу споживачам.
"Нема надзвичайної ситуації в Європі, і споживачі та промисловість отримують газ в звичайному обсязі", - підкреслила вона.
Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 6 лютого, Холзнер заявила, що Єврокомісія звернулася за роз'ясненнями щодо зменшення рівня постачань газу в Посольство Росії при ЄС, однак поки не отримала відповіді.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас