США готові сприяти розвідці сланцевого газу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США готові сприяти розвідці сланцевого газу в Україні

Енергетика
174
США готові сприяти розвідці сланцевого газу в Україні.
Про це сказав журналістам заступник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Філіп Гордон.
За його словами, відповідну зацікавленість висловила держсекретар США Хіларі Клінтон під час зустрічі з Президентом Віктором Януковичем.
"У сфері енергетики держсекретар висловила думку щодо зусиль України в реформуванні енергетичної сфери. Вона висловила готовність американської сторони надати допомогу, особливо в галузі розвідки сланцевого газу", - сказав він.
Гордон також повідомив, що США зацікавлені в збільшенні обсягу інвестицій в Україну.
Він висловив сподівання, що Україна вирішить проблемні питання, які заважають веденню американського бізнесу в Україні, зокрема, питання корупції та неефективної регуляторної політики.
Як повідомляло агентство, Державна служба геології та надр планує до 22 лютого оголосити конкурси на укладення угод про розподіл продукції по Юзівській (Донецька і Харківська області) та Олеській (Львівська область) вуглеводневих площах із запасами сланцевого газу.
У вересні 2011 року Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" і компанія Exxon Mobil Corporation (США) підписали попередню угоду, що передбачає співпрацю у сфері розвідки та освоєння нетрадиційних вуглеводнів в Україні, в тому числі сланцевого газу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас