Експерт: Ціна нафти може злетіти до 160 при збереженні ембарго на нафту Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ціна нафти може злетіти до 160 при збереженні ембарго на нафту Ірану

Енергетика
569
Ціна на нафту може злетіти до $160 за барель при збереженні ембарго на імпорт іранської нафти з боку Європейського союзу або в разі збройного конфлікту в регіоні, вважає член ради директорів нафтової корпорації Кувейту Алі аль-Хайер.
"Якщо ембарго на імпорт іранської нафти збережеться або в разі перекриття Ормузської протоки в ході військової операції, ціни на нафту, як очікується, підвищаться до $150-160 за барель", - заявив він в інтерв'ю кувейтській газеті Al-Seyassah, повідомляє сайт Business Line.
Однак, на його думку, такі ціни на нафту не протримаються довго і повернуться на колишній рівень, як тільки нормалізується ситуація навколо Ірану.
А.аль-Хайер зазначив, що поточна ціна на нафту в $100-105 за барель "справедлива і прийнятна для виробників і споживачів", і будь-яка вища ціна буде контрпродуктивною для глобальної економіки.
В кінці січня 2012 р. глави МЗС країн Євросоюзу схвалили ембарго на імпорт нафти з Ірану в якості тиску на країну у зв'язку з розвитком її ядерних програм. Санкції передбачають повне згортання імпорту іранської нафти всіма членами ЄС до 1 липня.
Іран неодноразово заявляв про можливе перекриття Ормузської протоки для проходу нафтових танкерів з Перської затоки в разі військового нападу. У той же час Європейські парламентарії закликали іранську владу не блокувати Ормузську протоку, вважаючи, що такий крок може вилитися в регіональний конфлікт і спровокувати репресивні дії з боку міжнародного співтовариства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас