МВФ наполягає на підвищенні Україною тарифів на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ наполягає на підвищенні Україною тарифів на газ для населення

Енергетика
3275
Міжнародний валютний фонд наполягає на підвищенні Україою тарифів на газ для населення, вважаючи це однією з ключових умов продовження співпраці.
Про це в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна" повідомив міністр фінансів Валерій Хорошковський.
"Позиція МВФ (під час переговорів з українською урядовою делегацією у Вашингтоні) щодо підвищення тарифів на газ і тепло була досить жорсткою, і це стало тим каменем спотикання, який нам поки не вдалося подолати", - сказав він.
При прийнятті остаточного рішення з питання можливого підвищення тарифів, як вважає міністр, необхідно, перш за все, враховувати можливість населення здійснювати платежі при більш високих тарифах.
За підсумками візиту до Вашингтона, як зазначив Хорошковський, було прийнято рішення продовжити переговори.
"Домовилися продовжувати переговори. Після нашої зустрічі прем'єр-міністр Микола Азаров спілкувався з главою фонду Крістін Лагард. Це дає нам надію на продовження переговорів. І ми зараз готуємо нашу переговорну позицію", - сказав він.
Після узгодження часу чергового візиту, за словами міністра, українська делегація знову має намір вирушити на переговори з МВФ.
Як повідомляло агентство, 24 січня українська урядова делегація відбула до Вашингтона для переговорів з Міжнародним валютним фондом.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас