Для України економічно вигідніша співпраця з МВФ, ніж кредит від "Сбербанку Росії" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для України економічно вигідніша співпраця з МВФ, ніж кредит від "Сбербанку Росії"

Казна та Політика
640
Для України економічно вигідніше відновлення співпраці з МВФ, ніж кредит від "Сбербанку Росії". Про це на брифінгу заявив радник Президента України, керівник головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації президента Андрій Гончарук, передає кореспондент РБК-Україна.
"Що стосується бюджетної підтримки, зараз стоїть на порядку денному питання відновлення співпраці з МВФ. Ми концентруємося на відновлення програми", - повідомив Гончарук.
Він зазначив, що відновлення співпраці з МВФ є більшою прерогативою для України, ніж кредит від "Сбербанку Росії". "Гроші (від МВФ) виділяються під певні умови, але ці гроші виділяються системно і під системні реформи і більш низький відсоток. Різниця є між комерційним банком і МВФ", - підкреслив Гончарук.
Нагадаємо, як повідомив віце-прем'єр міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, в результаті переговорів української делегації з представниками МВФ 24 січня у Вашингтоні МВФ не прийняв рішення про надання Україні чергового траншу кредиту. За підсумками візиту було досягнуто домовленості, що переговори продовжаться за два-три тижні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас