Україна відібрала організаторів єврооблігацій-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна відібрала організаторів єврооблігацій-2012

Фондовий ринок
294
Міністерство Фінансів України обрало синдикат інвестиційних банків лід-менеджерами єврооблігацій 2012 року.
Лід-менеджерами випуску та розміщення облігацій стануть JP Morgan, Morgan Stanley і VTB Capital, що допомагає країні в розміщенні єврооблігацій і в попередньому році.
Як повідомили в Міністерстві, до складу синдикату залучили також Сбербанк Росії. "Інтереси Сбербанку в синдикаті представлятиме ЗАТ Інвестиційна компанія Трійка Діалог як афілійована особа", - наголошується в повідомленні.
Підготовку до зовнішніх позик український уряд почав заздалегідь: розпорядженням від 11 січня міністру фінансів на виконання норм Бюджетного кодексу було доручено здійснювати зовнішні запозичення і укладати для цього необхідні договори. Роком раніше відповідне розпорядження було схвалено 19 січня, в 2010 році - 7 квітня, а в 2009-му - 1 липня.
При цьому в минулому році період від випуску подібного розпорядження до розміщення облігацій зайняв менше місяця (були продані 10-річні єврооблігації на $1,5 млрд зі ставкою 7,95% річних). У попередньому році через місяць після прийняття рішення були відібрані лід-менеджери, однак через проблеми в єврозоні випуск був відкладений. У червні 2010 року Мінфін залучив кредит на півроку від ВТБ-Банку, що склав $2 млрд, який згодом був продовжений ще на 1,5 року.
За даними держбюджету на 2012 рік, обсяг державних запозичень прогнозується у сумі 98,5 млрд грн, при цьому зовнішні запозичення можуть скласти 37,5 млрд грн. У зазначеному обсязі державних позик передбачено випуск облігацій внутрішньої позики на 12 млрд грн для поповнення статутного капіталу Нафтогаз України.
У той же час загальні виплати за держборгом, які повинні бути здійснені в 2012 році за рахунок коштів держбюджету, оцінюються на рівні 95,5 млрд грн, у тому числі 42,3 млрд грн за внутрішнім боргом.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найбільшим банком-організатором єврооблігацій в Україні став американський Morgan Stanley.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас