Азаров: Україна готова допомогти Росії в забезпеченні газом Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україна готова допомогти Росії в забезпеченні газом Європи

Енергетика
431
Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна готова допомогти Росії в забезпеченні поставок газу в ЄС в необхідних обсягах.
"Коли Росія скоротила подачу газу в Європу і представники Газпрому офіційно це визнали, ми їм запропонували - будь ласка, звертайтесь до нас, складемо договір і допоможемо, якщо це ви вважаєте за необхідне", - сказав Азаров журналістам у понеділок в Києві.
Прем'єр відзначив, що збільшення відбору газу з підземних газових сховищ України є нормальним процесом.
"Це ніяк не може негативно відбитися, бо ми для того влітку і закачували газ в газосховища, щоб взимку з них відбирати", - заявив прем'єр.
Він вкотре підтвердив намір України максимально переводити ТЕС країни на спалювання вугілля, оскільки, за його словами, уже при ціні газу 1500 - 1600 грн за 1 тис. куб. м перехід на вугілля економічно вигідний.
Азаров також нагадав, що Україна має достатні запаси вугілля і газу та інших видів палива для нормального проходження опалювального сезону.
Як повідомлялося раніше, НАК Нафтогаз України збільшила підйом газу з підземних сховищ для забезпечення поставок газу в Європу.
"НАК Нафтогаз України збільшив підйом газу з підземних сховищ з тим, щоб допомогти Газпрому виконати свої контрактні зобов'язання щодо постачання газу споживачам Європейського Союзу", - сказано в заяві НАК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас