Сьогодні міністри фінансів єврозони мають намір узгодити чергову програму допомоги Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні міністри фінансів єврозони мають намір узгодити чергову програму допомоги Греції

Казна та Політика
271
Сьогодні міністри фінансів єврозони мають намір узгодити чергову програму допомоги Греції - від результатів цих зборів буде залежати подальша динаміка як світових, так і українських майданчиків.
За підсумками тижня індекс Української біржі склав 1552,98 пункту, індекс ПФТС - 580,99 пункту.
Минулий торговий тиждень для інвесторів розпочався не найкращим чином. Чергові повідомлення з приводу труднощів у переговорах між Німеччиною і Грецією розвіяли залишок позитивних настроїв, які абияк формувалися в інвесторів.
Уже в понеділок стало відомо, що Греції не вдалося домовитися з кредиторами. "Поганих хлопців" довго не шукали і вирішили повісити всі гріхи на фінансових експертів, які робили якісь заяви по даній темі", - відзначає провідний фахівець департаменту інтернет-трейдингу Dragon Capital Дмитро Михайлусенко. За його словами, однією з умов Німеччини було встановлення контролю в бюджетних питаннях Греції, а також впровадження єврокомісара, який міг би використовувати право вето на будь-які рішення з боку грецьких регуляторів. "Природно, подібні умови були зустрінуті нерозумінням і не отримали належної підтримки грецького уряду", - підкреслив експерт. Тим часом в Італії пройшло чергове розміщення суверенних облігацій, сума якого склала $9,9 млрд., що, в свою чергу, супроводжувалося зниженням ставок прибутковості.
Трохи пізніше вийшла статистика щодо єврозони: індикатор ділових настроїв в цьому місяці виріс до 93,4 пункту (попереднє значення 92,8 пункту). В цілому, незважаючи на ложку дьогтю, закордонним ринкам вдалося відіграти зниження протягом дня і закритися вище нульових позначок. Вівторок виявився позитивним за рахунок результатів саміту ЄС в Брюсселі, на якому 25 і 27 країн Євросоюзу підтвердили свій намір брати участь в бюджетній стабілізації (пакт відмовилися укладати тільки Великобританія та Чехія). Новина про успішне завершення саміту підстьобнула учасників на вітчизняних майданчиках до агресивних покупок. Також в цей день голова ФДМ Олександр Рябченко заявив, що фонд планує виставити на продаж державні пакети акцій "Центренерго" і "Донбасенерго" у першому півріччі 2012 р. Як результат, найбільший інтерес покупців був сконцентрований в паперах енергогенерації на чолі з "Центренерго" (9,15 млн. грн.).
Завершуючи торговельний тиждень, українські фондові індекси продемонстрували різке зростання за годину до закриття, копіюючи реакцію основних американських індексів на публікацію чергової порції статистики щодо ринку праці США. "Рівень безробіття в січні скоротився на 0,2% (попереднє значення +8,5%). Також порадував індекс ділової активності ISM, який виріс до 59,5 пункту, що виявилося набагато вищим за прогнози (56,2 пункту) аналітиків", - зазначив пан Михайлусенко.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас