Бойко: Україна не буде платити зайве Росії за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Україна не буде платити зайве Росії за газ

Енергетика
900
Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, що Україна не платитиме за недобір російського газу.
Про це він сказав в інтерв'ю одному з українських телеканалів, передає УНН.
"Ми не будемо платити за недобір, тому що у нас позиція проста: якщо газ буде дешевшим, ми візьмемо його більше, якщо він буде таким дорогим, ми будемо замінювати його власними енергетичними складовими, а платити зайве ми не будемо. Якщо у наших російських партнерів є якісь питання з цього приводу, то вони вирішуються так, як потрібно вирішувати", - сказав міністр.
Також чиновник переконаний, що ніякої газової війни між Москвою і Києвом немає.
На запитання ведучої чи не означає те, що відбулося відновлення газової війни між Києвом і Москвою, оскільки Європа недоотримала газ з РФ, а остання в свою чергу звинуватила Україну, хоча згодом і визнала, що знижувала поставки газу в Європу, міністр відповів: "Насправді у нас ніякої війни немає. Дійсно, аномально холодна погода в РФ призвела до того, що зменшено постачання газу на наш східний кордон. За технічною угодою має бути приблизно 513 мільйонів кубів на добу, сьогодні ми маємо 409, але ми в стані, якщо буде офіційне звернення наших колег з "Газпрому", взявши більше з наших підземних сховищ, додати додаткові обсяги газу до Європи, якщо це буде потрібно. У нас повністю забезпечені, відповідно до технологічного регламенту, 14 мільярдів кубів в сховищах".
Як повідомлялося раніше, Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" максимально збільшила відбір газу з власних підземних газосховищ, скоротивши обсяги відбору російського газу, що дозволить забезпечити максимальний рівень експорту енергоресурсів в країни Європи.
У той же час, за січень цього року Україна здійснила відбір газу зі своїх газосховищ за графіком в межах 27 мільярдів кубів на рік.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас