Туркменістан зменшив експорт газу в Іран в 2 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туркменістан зменшив експорт газу в Іран в 2 рази

Енергетика
246
Туркменістан вдвічі зменшив експорт газу до Ірану по трубопроводу Довлатабад-Сарахс, передає Trend з посиланням на іранське агентство Mehr.
За словами керуючого директора Національної іранської газової компанії (NIGC) Джавада Оджи, Туркменістан скоротив експорт природного газу до Ірану через суворі холоди в Середній Азії.
Незважаючи на скорочення імпорту природного газу і холодну зиму, перебоїв в газорозподільній системі Ірану поки не відбулося, сказав Оджи.
Як повідомило агентству неназване джерело, компанія "Туркменгаз" скоротила експорт газу до Ірану вдвічі, з 20 млн до близько 10 млн куб. м на день без попереднього повідомлення. За словами джерела, надалі поставки газу з Туркменістану можуть бути ще більше скорочені.
Взимку 2010 р. у присутності Президентів Ірану і Туркменістану відбулася церемонія відкриття газового трубопроводу Довлатабад-Сарахс. На даний момент здійснюється друга фаза будівництва, після закінчення якої пропускна спроможність газопроводу складе 20 млрд куб. м газу на рік.
Нагадаємо, що українська Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" вчора повідомила про максимальне збільшення відбору природного газу з власних підземних газосховищ (ПСГ).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас