У БЮТ не дуже вірять у декриміналізацію статті Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У БЮТ не дуже вірять у декриміналізацію статті Тимошенко

Кримінал
199
Питання про декриміналізацію статті, за якою засуджено екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, буде підніматися знову. Про це в коментарі УНН сказав народний депутат з фракції "БЮТ- "Батьківщина" Сергій Сас.
"Я слабо вірю в можливість декриміналізації. Але це питання, звичайно, буде підніматися", - сказав він.
На його думку, все, що сьогодні відбувається з Тимошенко, можна визначити як катування і жорстоке поводження, що принижує людську гідність.
"Як буде виходити з цієї ситуації влада, враховуючи резолюцію Парламентської Асамблеї Ради Європи - мені складно сказати. Напевно, як завжди, закриє на це очі. І зробить вигляд, що нічого не було", - зазначив С.Сас.
Нагадаємо, як повідомляли українські ЗМІ, ПАРЄ у своїй резолюції вимагає від української влади змінити статті 364 і 365 Кримінального кодексу України.
Питання про декриміналізацію статті 365, за якою до 7 років позбавлення волі засуджено екс-прем'єра Ю.Тимошенко, піднімалося у ВР неодноразово. Парламентська більшість не підтримує цю ідею.
Разом з тим спікер ВР Володимир Литвин заявив, що знайшов механізм, який дозволить поступово знайти компроміс у цьому питанні. Але представники парламентської більшості заявили, що не підтримають законопроект про декриміналізацію, незважаючи на всі зусилля опозиційних сил провести цей документ.
Зате представники Партії регіонів, зокрема, керівник парламентської фракції Олександр Єфремов, відзначають, що необхідно проводити системні зміни законодавства та адаптувати його до європейських стандартів, а не скасовувати окремі статті.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас