Єгипетські студенти оголосили про початок безстрокової акції громадянської непокори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгипетські студенти оголосили про початок безстрокової акції громадянської непокори

Казна та Політика
200
Студенти більшості єгипетських вузів оголосили в неділю про початок безстрокової акції громадянської непокори.
У заяві Союзу студентів країни, опублікованій на його сторінці в Facebook, йдеться, що "учні державних і приватних вищих навчальних закладів Єгипту заявляють про початок безстрокової акції громадянської непокори і приєднання до загального страйку, який оголошено на 11 лютого".
Студенти мають намір продовжувати протестну кампанію до повного задоволення вимог, головними з яких є - негайна передача влади від військових цивільним особам і якнайшвидше завершення судового процесу над колишнім президентом країни Хосні Мубараком та іншими обвинуваченими у справі про розстріл демонстрацій в січні-лютому 2011 року, в яких провідною силою була саме молодь.
Союз студентів, який об’єднує більше 3,5 мільйона молодих єгиптян, звинуватив Вищу раду збройних сил, що нині керує Єгиптом, "у створенні вкрай напруженої ситуації в країні і фактичній бездіяльності для відновлення безпеки".
З проведенням безстрокової акції вже погодилися студенти найбільших вузів країни: більшість факультетів Каїрського університету, університетів в Олександрії, Хелуані, Даманхурі, Американського, Британського та Німецького університетів, Міжнародного єгипетського університету, кількох академій і десятків профільних інститутів.
Представники одного з найбільш радикальних молодіжних рухів Єгипту - 6 Квітня, прихильники якого в останні дні безпосередньо беруть участь в сутичках з поліцією, заявили, що ніяких закликів або звернень до студентських організацій з приводу їх підтримки єгипетських лівих не надходило, і прагнення студентських організацій "є їх власною ініціативою".
Кілька днів тому 6 квітня виступив з пропозицією почати по всій країні 11 лютого загальний страйк - в першу річницю відставки екс-президента Мубарака, до якої привели багатомільйонні демонстрації, що охопили всю країну на початку 2011 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас