Бізнес на зимі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес на зимі

3491
Знаходити незвичайні способи заробітку українці примудряються в будь-яку пору року. І, сьогодні, незважаючи на те, що за вікном температура майже як на Уралі або в Сибіру, наш народ не сидить біля телевізора, закутавшись в плед і попиваючи гарячий чай з бубликами, а, одягнувшись потепліше, виходить на полювання за хрусткими папірцями. Про те, як примножити свій бюджет навіть в люті зими і не дозволити сімейному фінансовому вогнищу замерзнути, розповідає "Обозреватель".
Виштовхуємо машини зі снігових заметів
Допомога недбайливим автомобілістам, які застрягли в заметі або не можуть впоратися з керуванням на трасі, скутій льодом, - один з відмінних способів заробітку. Українці, особливо на сході та заході країни, активно використовують цей вид зимового підробітку.
Особливо популярний такий вид автобізнесу серед молоді - і часу мало займає, і дохід непоганий приносить.
"Не можу сказати, що виштовхування машин - це мій основний заробіток, просто допомагаємо виїхати автомобілям з гаражних кооперативів. Беремо, скільки дають. Від 5 до 20 гривень за одну машину, виходить. Вчора виштовхнули три легковики", - розповів Андрій, студент із Донецька.
Інший вид заробітку також ґрунтується на "зимовій допомозі" автомобілям. Різниця полягає лише в тому, що перешкоди автомобілям створюють самі рятувальники.
"Нещодавно спостерігав картину: легковик потрапив в яму колесом, дорога в льоду, тому машина ніяк не могла сама виїхати з цієї "пастки". Через три хвилин до неї підбігли двоє мужиків, допомогли виїхати з ями. Задоволений водій дав рятівникам по червінцю, а ті пішли за пальним. Спостерігаючи за цими чоловіками, я зрозумів, що пастки вони самі риють, а потім чекають тих, хто в них потрапить. Бізнес!", - зазначив Сергій, житель Києва.
Вирощуємо овочі вдома
Як відомо, в зимову пору року організму особливо не вистачає вітамінів. І в цей же час злітають ціни на фрукти та овочі. У зв'язку з цим, дуже перспективним є такий бізнес, як вирощування овочів у домашніх умовах. Наприклад, киянка Наталя вже третій рік висаджує зелену цибулю вдома, а урожай продає на Дарницькому ринку.
"Я виросла в селищі, так що вирощування зеленої цибулі не займає у мене ні часу, ні сил, а ось прибуток дає непоганий. Взимку пучок віддаю за 7 гривень, продаж йде добре. Торгую всі три зимові місяці, на тиждень заробляю близько 300 гривень. І все б добре, але торгувати на ринку холодно, та й останнім часом не виходимо - товар псується на морозі", - розповіла жінка.
Заробляємо на машинних омивачах
Як вже йшлося вище, особливо від холоду потерпає техніка. Сьогодні популярний ще один метод зимового автобізнесу, який полягає в очищенні вікон від налиплого снігу і льоду. І тут потрібні спеціальні омивачі, так як ті авторідини, які зазвичай заливаються в автомобілі, часто замерзають при низьких температурах, що створює водіям масу проблем. Треба відзначити, деякі українці навчилися не тільки боротися з цією проблемою, але і непогано на ній заробляти.
"Тримаю маленьку автомийку в Черкасах. У зв'язку з холодною погодою, пропонуємо клієнтам омивачі для скла німецького виробництва. Хорошої якості, не замерзають і захищають скло. Вартість літрового омивача - 120 гривень", - зазначає Олександр, власник автомийки.
Заточуємо ковзани
Взимку, незважаючи на люті морози, українці продовжують веселитися. Улюблена розвага - каток. Найбільші столичні катки приймають по кілька сотень відвідувачів на день, і багато з них відправляються на лід зі своїми ковзанами. А поки одні розважаються, інші - заробляють гроші. Киянин Сергій цієї зими спробував себе в новому амплуа - на вихідних він вручну заточує ковзани.
"Випадково це все вийшло! Спершу дочкам ковзани заточив, потім подружки їх попросили, так от і вийшло! Прийду на вихідних під каток, почну чийсь ковзан заточувати, через 15 хвилин - дивлюся, а у мене вже купа охочих. За заточку пари беру 20 гривень, а якби заточував на машинці, то брав би менше".
Чистимо димоходи і збиваємо бурульки
Збивати з фасадів будинків небезпечні бурульки повинні працівники ЖЕКів чи ОСББ. Але коли у їхніх представників на все не вистачає рук, на допомогу приходять відважні хлопці, які чистять димарі старих будинків у містах або котеджів і приватних будинків за межами міста. Поспілкуватися з самими представниками такого "міського скелелазіння" не вдалося, але їх щасливих клієнтів "Обозреватель" розшукав.
"У нас з дружиною будинок в Чабанах, та ось, як ударили морози, щось з димоходом сталося. Сам я не подужав би залізти подивитися, так що покликали нашого сусіда. Хлопець влітку допомагав у вирішенні цього питання. Почистив димар і взимку, взяв 200 гривень за роботу. Як бонус - позбивав бурульки, що висіли", - повідав Степан Ігнатович, пенсіонер з Києва.
Що ж, наведений виданням список видів зимового заробітку, природно, не вичерпний. Проте варто підкреслити: навіть у холодну пору можуть прийти нові несподівані ідеї, які можуть дозволити поповнити ваш сімейний бюджет!
Ольга Омельянчук
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас