Путін: Ситуація з газом показує, як потрібні Північний і Південний потоки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Ситуація з газом показує, як потрібні Північний і Південний потоки

Енергетика
3245
Теперішня ситуація з поставками газу до Європи показує, наскільки затребувані проекти газопроводів "Північний потік" і "Південний потік", вважає прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
Раніше декілька європейських країн заявили, що недоотримують обумовлені контрактами обсяги російського газу. Заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв в четвер повідомив, що у зв'язку з суворою зимою компанія, навпаки, максимально наростила поставки в Європу - їх добовий обсяг відповідає 180 мільярдам кубометрів газу. Медведєв висловив подив з приводу повідомлень про нібито значні скорочення поставок російського газу в Європу. Проте прес-секретар Єврокомісії Марлене Хольцнер в п'ятницю заявила, що Росія скоротила поставки газу в дев'ять європейських країн.
На зустрічі з віце-прем'єром РФ Ігорем Сєчіним і заступниками голови правління "Газпрому" Олександром Медведєвим і Андрієм Кругловим глава уряду поцікавився про можливості залучення альтернативних видів енергетики. Сєчін заявив, що альтернативна генерація вимагає додаткового резервування як по мережах, так і за класичними видами генерації, і це лягає на плечі споживачів, підвищуючи вартість електроенергії.
Сьогодні незайвим буде згадати тих, хто заважав нам будувати "Північний потік". Якщо б не заважали, була б вже друга нитка, і вони обидві були б завантажені. Під нові транспортні маршрути "Газпром" би вже розкрив нові родовища, в тому числі Бованенківське, активніше працювали б на Штокмані, і сьогодні, впевнений, таких би проблем не виникало, - сказав Путін.
Він висловив сподівання, що робота щодо "Північного потоку" буде завершена і робота щодо "Південного потоку" піде активніше.
"Сьогодні очевидно, що це абсолютно затребувані проекти", - зазначив він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас