Подаровану нерухомість в Україні можна буде продати без податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Подаровану нерухомість в Україні можна буде продати без податків

Казна та Політика
3325
З 1 січня 2012 року фізособи, що отримали у спадок або в подарунок нерухомість у вигляді житлового будинку, квартири, або їх частини, кімнати, дачі, а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, в залежності від призначення, мають право продати такий об'єкт з нульовою ставкою оподаткування, не чекаючи 3-х років після успадкування.
Крім того, вводяться деякі податкові новинки. Так, відповідно до статті 256 Податкового кодексу, вступає в силу податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Згідно з положеннями статті, платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової нерухомості. У разі перебування об'єкта житлової нерухомості у спільній частковій власності кількох осіб, платником податку є кожен з власників.
Крім того, з 1 січня вступив в силу Закон про позачерговий безоплатний капітальний ремонт не тільки житлових будинків, а й квартир колишніх малолітніх в'язнів концентраційних таборів, гетто, які стали інвалідами. Верховна Рада внесла відповідні зміни в закон "Про жертви нацистських переслідувань" 11 січня 2011-го. Згідно зі змінами, колишнім малолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) в'язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового утримування, визнаним інвалідами, надається пільга з позачергового безоплатного капітального ремонту не тільки їхніх будинків, а й квартир.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас