Біля берегів Італії розбився черговий лайнер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біля берегів Італії розбився черговий лайнер

893
Морський паром Charden, що слідував минулої ночі з порту Сівітавеккіа, що в Римській провінції, в бік сардінського міста Олбія, зачепив лівим бортом мул, отримавши 30-метрову пробоїну вище ватерлінії.
В результаті інциденту ніхто з 300 пасажирів, що знаходилися на борту, не постраждав. Згідно з інформацією компанії-судновласника Tirrenia, причиною події став північно-східний вітер силою 35 вузлів, передає УНН.
Судно пришвартоване до одного з причалів. Завершується операція з пересадки пасажирів на інший пором, що прямує до берегів Сардинії. Біля Charden чергують катери рятувальних служб і берегової охорони. Президент автономної області Сардинія Уго Каппеллачі назвав діяльність пароплавної компанії Tirrenia "ганебною". За його словами, ця подія є новою ланкою в ланцюзі інцидентів і порушень, допущених перевізником, який, незважаючи на підтримку влади, "не в змозі гарантувати нормальне морське сполучення біля берегів Сардинії".
Нагадаємо, в середині січня поточного року круїзний лайнер Costa Concordia зіткнувся з підводною скелею і частково затонув біля берегів острова Джильо. На його борту у момент аварії знаходилося близько трьох тисяч пасажирів і близько тисячі осіб екіпажу. За попередніми даними, причиною аварії стали дії капітана Франческо Скеттіно, який підвів лайнер дуже близько до берега.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас