Іран пригрозив заборонити продукцію Samsung через "образливу" рекламу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран пригрозив заборонити продукцію Samsung через "образливу" рекламу

618
Іранська влада назвала образливою нову рекламу з планшетом Samsung, зроблену ізраїльським кабельним оператором Hot, і пригрозила ввести часткову заборону на продукцію південнокорейської компанії. Про це повідомляє іранський інформаційний портал Press TV.
У ролику, який рекламує планшет Samsung разом з бездротовим інтернетом Wi-Fi від Hot, чотири актори з популярного телевізійного шоу Asfur переодягаються жінками і приїжджають в Іран. В одному з кафе вони зустрічають агента "Моссаду", політичної розвідки Ізраїлю. Агент, що нудьгує, розважається тим, що дивиться серіал на своєму планшеті. Він починає показувати планшет переодягненим акторам, і в цей момент один з них відкриває один з додатків на планшеті і підриває ядерну станцію у них за спиною. В кінці ролика голос за кадром каже: "Як? Ще один таємничий вибух в Ірані?"
Глава комітету з енергетики іранського парламенту (меджлісу) Арсалан Фатхіпур заявив, що в ролику Іран представлений як примітивне суспільство, а Ізраїль - "як могутня держава, здатна легко знищувати ядерні електростанції Ірану або вбивати ядерних вчених країни". Чиновник також відзначив, що компанія Samsung вирішила забути про свою масштабну торгівлю з Іраном і випустила цей ролик на догоду Ізраїлю. Він додав, що формальних вибачень з боку компанії буде недостатньо, і що компанія повинна відповісти за образливий ролик.
Ізраїльська газета Haaretz повідомляє, що у відповідь на звинувачення з боку Ірану компанія Samsung заявила, що не має ніякого відношення до зйомок цього ролика. Компанія засудила рекламу і зазначила, що вся відповідальність за її створення лежить на компанії Hot і на ізраїльському підрозділі Samsung.
11 січня в Тегерані терористами був убитий іранський фізик Мостафа Ахмаді Рошан, що працював над ядерними програмами країни. Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї звинуватив у причетності до вибуху американські та ізраїльські спецслужби.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас