Джерело: Нафтогаз збільшив підйом газу зі сховищ для допомоги Газпрому у виконанні контрактів з Європою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: Нафтогаз збільшив підйом газу зі сховищ для допомоги Газпрому у виконанні контрактів з Європою

Енергетика
320
Національна акціонерна компанія (НАК) Нафтогаз України збільшила підйом газу з підземних сховищ для забезпечення поставок газу до Європи, повідомило сьогодні джерело в НАК.
"НАК Нафтогаз України збільшив підйом газу з підземних сховищ з тим, щоб допомогти Газпрому виконати свої контрактні зобов'язання щодо постачання газу споживачам Європейського Союзу", - сказало сьогодні джерело в НАК.
Як повідомлялося, 2 лютого Італія, Австрія, Словаччина, Польща повідомили про зниження поставок газу з Росії. Газпром запевнив, що робить все можливе для забезпечення постачань за всіма напрямками.
У свою чергу, гендиректор Газпром експорту Олександр Медведєв висловив подив з приводу повідомлень про те, що нібито відбуваються значні скорочення поставок російського природного газу до Європи.
"В умовах суворої зими в Росії і Європі наша компанія максимально наростила поставки газу не тільки в європейські країни, а й до країн СНД - зокрема, в Білорусь і Україну, і одночасно збільшила підйом "блакитного палива" з підземних сховищ. Наприклад, в європейських підземних сховищах відбір нашого газу протягом останнього тижня збільшено майже в чотири рази", - сказав Медведєв.
У НАК звернули увагу, що значні морози на території РФ спричинили зменшення обсягів поставок природного газу на кордоні з Україною. У той же час компанія запевняє, що не здійснює додаткового відбору газу із заявлених ВАТ Газпром транзитних обсягів, а зростання споживання в Україні компенсує за рахунок відбору газу з українських підземних газосховищ.
Нагадаємо, вчора в Газпромі повідомили, що Україна відбирає газ в значно більших за контрактні обсягах, що призвело до недопостачання палива в Європу. Нинішній відбір газу Києвом відповідає річному обсягу поставок 60 млрд куб. м, тоді як контрактом передбачені тільки 52 млрд куб.м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас