Президент: Питання євроінтеграції України потрібно відокремити від питання Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент: Питання євроінтеграції України потрібно відокремити від питання Тимошенко

562
Питання європейської інтеграції України не повинне розглядатися в контексті ситуації з Юлією Тимошенко. Про це заявив Президент України Віктор Янукович журналістам в Мюнхені, передає прес-служба глави держави.
"Ми налаштовані на те, щоб зняти це питання (Тимошенко) і відокремити від нього питання міжнародних відносин, євроінтеграції, реформування України", - сказав Президент.
Глава держави підкреслив, що питання Тимошенко має вирішуватися виключно в умовах вже реформованого законодавства - тобто з дотриманням усіх європейських стандартів.
"Ця проблема лежить в площині виконання чинного законодавства... я вважаю, як і всі - його треба реформувати. Але поки існують ці закони, їх потрібно виконувати", - сказав Янукович.
Разом з тим Президент підкреслив, що під час вдосконалення національного законодавства необхідно обов'язково зняти ті проблемні питання, що виникли під час судового розгляду Тимошенко. За його словами, мова йде про статтю 364-365 Кримінального кодексу України.
За словами Президента, він і Держсекретар США говорили про умови утримання Юлії Тимошенко. "Ми ніяк не зацікавлені в тому, щоб тут були проблеми", - підкреслив Янукович. Українська сторона, сказав він, не проти участі в обстеженні або лікуванні Тимошенко фахівців і лікарів, яких запропонує будь-яка держава. "Сьогодні Німеччина, Канада пропонують свої послуги. Ми не заперечуємо. Будь ласка, ми будемо вдячні", - зазначив Янукович.
Нагадаємо, що сьогодні в Мюнхені відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з держсекретарем США Хілларі Клінтон.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас