Неочікувана популярність мітингу прихильників Путіна: прем'єр РФ готовий заплатити штраф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Неочікувана популярність мітингу прихильників Путіна: прем'єр РФ готовий заплатити штраф

693
Прем'єр-міністр РФ, кандидат в президенти Володимир Путін заявив, що готовий внести гроші в виплату штрафу, накладеного на організаторів мітингу на Поклонній горі за перевищення чисельності його учасників.
Організатори мітингу на Поклонній горі в Москві подавали заявку на 15 тисяч учасників, а прийшли, за даними столичного главку МВС, більше 138 тисяч. Це дані з так званої статики - з урахуванням людей, що приходять і йдуть, учасників заходу могло бути більше.
Мерія Москви має намір притягти організаторів до адміністративної відповідальності за статтею 20.2 частина 2 КпАП РФ (Порушення правил проведення мітингів і пікетів) і оштрафувати їх.
"Що стосується штрафів, нехай організатори не переживають: я готовий внести свою лепту і частково солідарно разом з ними відповісти перед законом", - сказав Путін, відповідаючи на запитання журналістів, як він ставиться до намірів влади адміністративно покарати організаторів мітингу на Поклонній горі на його підтримку.
За словами Путіна, влада має реагувати на те, що організатори не справляються з поданою ними заявкою, влада навіть зобов'язана відповідним чином відреагувати, і це нормальна процедура. "Я впевнений, що організатори самі не очікували такого відгуку людей на заклик вийти на площу і підтримати", - сказав Путін.
На питання, чи буде він надалі відвідувати мітинги на свою підтримку, як це було в Кемерово, Путін відповів: "Поки не планую, але подивимося".
У суботу в столиці були організовані акції як противників, так і прихильників діючої влади. Опозиція провела санкціоновану ходу від Калузької площі по Якиманці і мітинг на Болотяній площі. За даними ГУМВС по Москві, на Болотяній площі зібралося близько 33-34 тисяч осіб. Ще один мітинг пройшов на проспекті Сахарова - сюди замість заявлених 30 тисяч учасників прийшли всього 150 людей. Відповіддю на акції опозиції став "антипомаранчевий" мітинг на Поклонній горі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас