Anonymous зламали сайт Мін'юсту Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Anonymous зламали сайт Мін'юсту Греції

Кримінал
300
Хакери, які називають себе представниками руху Anonymous, зламали третього лютого сайт Міністерства юстиції Греції. Про це повідомляє агентство Reuters.
Агентство з посиланням на представника Мін'юсту зазначає, що хакери розмістили на ресурсі послання проти політики жорсткої економії, яку запропонували Греції Євросоюз і Міжнародний валютний фонд. В опублікованому на зламаному сайті відеоролику хакери звернулися до влади країни, заявивши зокрема, що ті "приєдналися до МВФ проти волі народу".
У грудні 2011 року грецький парламент схвалив бюджет на 2012 рік, що передбачає непопулярні заходи зі скорочення держвидатків. Зокрема, в країні вирішили підвищити низку податків, звільнити частину держслужбовців і знизити зарплати і пенсії. Ці кроки дозволять країні отримати пакет допомоги від ЄС і МВФ у розмірі 130 мільярдів доларів.
Разом з тим, як підкреслює техноблог The Next Web, на зламаному сайті хакери розмістили також заклик до грецької влади відмовитися від підтримки торгової угоди ACTA. У тексті, доступному на кешованій копії ресурсу (і на її "знімку" в сервісі peeep.us) йдеться, що в іншому випадку хакери зламають 300 сайтів, в тому числі веб-ресурси всіх грецьких ЗМІ та міністерств.
ACTA - міжнародна торгова угода, що описує загальні принципи боротьби країн, які до неї приєдналися, з нелегальними копіями товарів, у тому числі й цифрових. Греція підписала угоду 26 січня. На відмову від ACTA хакери дали грецькій владі два тижні.
На момент написання замітки повідомлення хакерів з сайту Мін'юсту було видалено, проте сам ресурс залишався недоступним.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас