Польща відклала антипіратський закон через масові акції протесту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща відклала антипіратський закон через масові акції протесту

510
Польща відкладає ратифікацію Торговельної угоди щодо боротьби з контрафактною продукцією (The Anti-Counterfeiting Trade Agreement, ACTA). Про це передає УНІАН з посиланням на Euronews.
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив про призупинення процесу ратифікації антипіратського закону, який викликав масові протести інтернет-користувачів країни. За словами прем'єра, закон все ще може вступити в силу, проте це має відбутися тільки після суспільної дискусії, в якій повинні взяти участь, як правовласники, так і звичайні користувачі інтернету.
Торговельна угода щодо боротьби з контрафактом (The Anti-Counterfeiting Trade Agreement, ACTA) була схвалена польським парламентом в кінці січня 2012 року, як нагадує РосБізнесКонсалтинг. Якщо закон набуде чинності, працівники митниці отримують право оглядати комп'ютери осіб, що перетинають кордон країни, а провайдери будуть зобов'язані повідомляти про порушення користувачами авторського права.
Можливе ухвалення закону викликало масові протести серед польського населення. Так, 22 січня 2012 р. польські урядові сайти піддалися кібератаці, а 25 січня понад 10 000 жителів великих міст країни вийшли на демонстрації проти прийняття ACTA.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас