"Газпром": Концерн не в стані задовольнити заявки європейських споживачів на додаткові постачання газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром": Концерн не в стані задовольнити заявки європейських споживачів на додаткові постачання газу

Енергетика
1080
ВАТ "Газпром" в даний час не в змозі задовольнити заявки європейських споживачів на додаткові поставки газу понад законтрактовані обсяги. Про це прем'єр-міністру РФ Володимиру Путіну у суботу доповів заступник голови правління "Газпрому" Андрій Круглов, передає "Росія 24". Путін запитав, як в даний час виконуються поставки газу, зокрема, в європейські країни. "По далекому зарубіжжю заявки виконуються відповідно до контракту в даний час, ми бачимо, що обсяг заявок збільшився, у нас існує затверджений графік поставок газу в Західну Європу", - заявив Круглов. За його словами, в рамках цього графіка поставки здійснюються, але "додаткові обсяги, які наші західноєвропейські партнери просять поставити", "Газпром" в даний час задовольнити не може.
Крім того, Круглов визнав, що протягом декількох днів було невелике зменшення поставок до цих країн об'ємом до 10%, але потім поставки повернулися в обсяги, передбачені контрактом.
Нагадаємо, раніше генеральний директор ТОВ "Газпром експорт" Олександр Медведєв повідомляв, що рівень поставок газу в Європу "Газпромом" в переведенні на річні обсяги сьогодні рівнозначний 180 млрд куб. м, тоді як в 2011 р. до Європи було експортовано 150 млрд куб. м газу. При цьому він висловив подив з приводу повідомлень про те, що нібито відбуваються значні скорочення поставок російського природного газу до Європи. "В умовах суворої зими в Росії і Європі наша компанія максимально наростила поставки газу не тільки в європейські країни, а й до країн СНД - зокрема, в Білорусь і Україну, і одночасно збільшила підйом "блакитного палива" з підземних сховищ. Наприклад, в європейських підземних сховищах відбір нашого газу протягом останнього тижня збільшено майже в 4 рази", - заявив Медведєв.
Раніше повідомлялося, що "Газпром" з середини минулого тижня на 20% збільшив поставки в європейські країни по газопроводу Ямал-Європа, з початку січня на максимальній продуктивності працює газопровід "Блакитний потік". Як повідомило управління інформації "Газпрому", концерн продовжує виконувати свої контрактні зобов'язання перед європейськими споживачами, незважаючи на збільшене через сильні морози споживання природного газу в Росії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас