Астеліт заборгував акціонерам понад $320 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Астеліт заборгував акціонерам понад $320 мільйонів

738
Український стільниковий оператор "Астеліт" не може погасити кредити власників - турецької Turkcell і СКМ Рината Ахметова.
Як йдеться в матеріалах Turkcell, поданих до комісії з цінних паперів США, "Астеліт" не погасив вчасно заборгованість перед "дочкою" оператора Financell BV у розмірі $173 млн і ще $150 млн перед його материнською компанією Euroasia Telecommunications Holdings BV, пише Коммерсант -Украина.
Згідно з повідомленням Turkcell, 1 лютого рада директорів компанії розглянула питання про можливість продовження термінів виплат, але не схвалила його. Таким чином, "Астеліт" порушив кредитні угоди з компаніями, через що Financell не в змозі виконати свої зобов'язання перед банками, йдеться в повідомленні Turkcell.
Трохи пізніше Turkcell повідомила, що продовжить гарантії Financell на $410 млн. У тому числі гарантії поширюються на зобов'язання "Астеліту" щодо погашення $173 млн та інших боргів (їх розмір не вказаний) перед цією компанією.
Експерти вважають, що на зовнішніх ринках таку суму залучити буде важко і в оператора може з'явитися новий акціонер.
За підсумками III кварталу 2011 року "Астеліт" обслуговував 9,3 млн абонентів, з них активна база - 7,1 млн абонентів. Виручка - $104,2 млн, чистий збиток - $15,2 млн. 100% належить компанії Euroasia, акціонерами якої є Turkcell (55%) і "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Рината Ахметова (45%).
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас