Регулятор Швейцарії підозрює 12 банків у маніпуляції міжбанківськими ставками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятор Швейцарії підозрює 12 банків у маніпуляції міжбанківськими ставками

Валюта
196
Антимонопольний орган Швейцарії Comco почав розслідування відносно UBS AG, Credit Suisse Group і 10 інших великих світових банків, підозрюючи їх в маніпуляції міжбанківськими відсотковими ставками в Лондоні і Токіо - LIBOR і TIBOR, йдеться в повідомленні регулятора.
"Зокрема, змова між трейдерами деривативами могла вплинути на LIBOR і TIBOR, - зазначив Comco. - Крім того, маніпуляціям могли піддаватися ринкові умови, що стосуються деривативів, які залежать від цих ставок".
Розслідування також стосується Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Citigroup, Deutsche Bank, HSBC Holdings PLC, JPMorgan Chase & Co, Mizuho Financial Group Inc, Rabobank Groep NV, Royal Bank of Scotland Group PLC, Societe Generale SA і Sumitomo Mitsui Banking Corporation.
Зазначається, що розслідування було ініційоване після того, як Comco отримав інформацію щодо можливих протизаконних угод між банками.
У той же час представник UBS сказав агентству MarketWatch, що банк повністю співпрацює з владою щодо цього питання.
У березні 2011 року комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США, Міністерство юстиції США і комісія з термінової біржової торгівлі (Commodity Futures Trading Commission, CFTC) підозрювали до п'яти банків у спробах маніпулювати ставкою LIBOR, у зв'язку з чим в кредитні організації були направлені запити.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас