Forbes склав рейтинг найбільших українських рантьє — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Forbes склав рейтинг найбільших українських рантьє

Нерухомість
1617
Журнал Forbes склав перший в Україні рейтинг рантьє - список бізнесменів, які отримують доходи від здачі в оренду об'єктів комерційної нерухомості в Україні.
Як повідомили Корреспондент.biz представники журналу, відповідно до рейтингу, сукупний дохід 25 найбільших власників нерухомості становить майже 600 млн. Найбільше заробляють власники столичного ТРЦ Dream Town Гарік Корогодський, Олександр Меламуд і Олег Крапівін - близько $45 млн на рік.
Згідно з аналізом журналу, власники ТРЦ заробляють значно більше, ніж власники бізнес-центрів і готелів, що пов'язано з тим, що торговельна нерухомість виявилася більш стійкою до фінансової кризи.
На підтвердження наводяться цифри рейтингу: друге місце серед найбільших рантьє розділили Вагіф Алієв і Дмитро Фірташ (володіють ТРЦ Арена-Сіті, ТОЦ Мандарин-Плаза, а також БЦ Парус) з річним доходом від оренди близько $42 млн.
У рейтингу Forbes третє місце дісталося власникам ТРЦ Караван Сергію Хріпкову та Андрію Гордієнку з доходом $40 млн.
При цьому найбільш успішними власниками готелів Forbes визначив Леоніда Юрушева (готелі InterСontinental і Рів'єра на Подолі) і Рината Ахметова (готель Опера в Києві та Донбас Палас, а також столичний БЦ Леонардо). Володіння нерухомістю в сумі приносить їм відповідно $38 млн і $28 млн на рік.
У той же час, власникам столичної офісної нерухомості варто забути про зростання орендних ставок в найближчі кілька років, стверджує журнал Forbes. У 2012-2014 роках в Києві можуть бути добудовані більше 20 бізнес-центрів класу А і B.
В результаті пропозиція зросте майже на 40% і Київ зіткнеться з надлишком офісних площ. Тому девелопери як об'єкт інвестицій все більше орієнтуються на торговельну нерухомість. Приміром, цього року в Києві можуть почати роботу від п'яти до семи торгових центрів. Навіть при консервативному сценарії це забезпечить рекордну пропозицію нових площ -180 000 кв. м.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас