Ділові кола Таїланду подають до суду на уряд за підвищення мінімальної зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ділові кола Таїланду подають до суду на уряд за підвищення мінімальної зарплати

327
Ділові асоціації Таїланду готують позов до Адміністративного суду країни проти урядової програми підвищення мінімальної заробітної плати до 10 доларів на день з 1 квітня цього року, повідомляють таїландські ЗМІ.
Федерація промисловців Таїланду, Конфедерація роботодавців в торгівлі і промисловості країни та інші ділові асоціації готують спільний позов до Адміністративного суду з метою судовим рішенням зупинити оголошене урядом прем'єра Йінглак Чинават підвищення мінімальної заробітної плати в країні до 300 бат (10 доларів) на день, повідомляє Bangkok Post.
Газета пише, що протягом останніх місяців окремі організації і групи підприємств вже подали кілька подібних позовів, проте Адміністративний суд відмовив у їх розгляді у зв'язку з тим, що "збиток від дій уряду в даному позові ще не виник, а повинен виникнути в майбутньому", повідомляє видання.
"Урядова програма завдасть серйозної шкоди економіці - і в найближчій, і в довгостроковій перспективах", - заявив в п'ятницю Прасіт Чонг-Атсаякун, президент Конфедерації роботодавців.
"По-перше, з повним скасуванням митних бар'єрів у рамках Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) в 2015 році промисловці будуть змушені переміщувати свої виробництва в сусідні країни - Камбоджу, М'янму, Лаос - просто тому, що там мінімальний денний заробіток нижчий, ніж в Таїланді", - сказав Чонг-Атсаякун.
По-друге, додав він, далеко не всі малі та середні підприємства вже оговталися від руйнівної сезонної повені осені 2011 року.
"Багато з цих підприємств просто не зможуть повернутися на ринок після відновлення, тому що негайно стануть неконкурентноспроможними", - заявив він.
Програма таїландського уряду спрямована на підвищення рівня соціальної захищеності найманих робітників і службовців. Таїландська опозиція називає захід "популістським" і таким, що "підриває економіку Таїланду".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас