Нерухомість в ОАЕ дешевшає вже чотири роки поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нерухомість в ОАЕ дешевшає вже чотири роки поспіль

Нерухомість
401
Ціни на житло в Об'єднаних Арабських Еміратах у 2012 році знизяться як мінімум на 5% через перенасичення ринку внаслідок агресивної забудови та кепського стану світової економіки, вважають аналітики.
В опитуванні агентства Reuters брали участь 11 респондентів, у тому числі представники банків, інвестиційних компаній і дослідницьких інститутів. Не менше дев'яти учасників опитування стверджують, що ціни на житло в Дубаї впадуть на 8%, в Абу-Дабі - на 11%, а згідно з усередненим прогнозом експертів, житло в еміратах подешевшає на 5% і 10% відповідно.
Як повідомляє портал Trade Arabia, з 2008 року падіння цін на житло в Абу-Дабі склало 61%: а за останній рік - 14%. Четверо з 10 респондентів пророкують 15%-ве падіння цін на житло в Абу-Дабі в 2012 році. Четверо інших впевнені в тому, що в 2012 році ціни в Абу-Дабі стабілізуються, а ще троє - що цього не станеться до 2013 року або довше. На думку інших, ціни на житло вже досягли "дна".
Менеджер компанії The First Investor Патрік Рахаль зазначає, що відновлення ринку нерухомості в ОАЕ перешкоджає макроекономічна нестабільність. Представник Deutsche Bank радить докласти зусиль для появи нових робочих місць в еміратах.
На думку семи респондентів, ринок житла Дубаю перенасичений на 30%, а житловий ринок Абу-Дабі - на 20%. В період економічного спаду Абу-Дабі пощастило трохи більше, але зараз столичному емірату загрожує зростання пропозиції в сегменті дорогого та високоякісного житла. За часів будівельного буму 2003-2008 рр. за підтримки місцевого уряду кипіло будівництво житлових, торговельних та туристичних проектів, яке тепер затримується або припинено. Так, в січні 2012 року в Абу-Дабі не відбулося відкриття філій Лувра та музею мистецтва Гуггенхайма.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас