Економіст: Вихід із зони євро частини її периферійних країн обійдеться занадто дорого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіст: Вихід із зони євро частини її периферійних країн обійдеться занадто дорого

Валюта
283
Вихід із зони євро частини її периферійних країн обійдеться занадто дорого. До того ж, в цьому ніхто не зацікавлений. Таку думку висловив головний економіст міжнародного рейтингового агентства S&P по країнах Європи Жан-Мішель Сікс.
За його словами, незважаючи на те, що МВФ хоче збільшити обсяг фонду до 500 млрд дол., і на запланований запуск механізму ESM, неможливо сказати, скільки буде коштувати порятунок Європи. "Тут працює безліч чинників: економічне зростання регіону, ситуація на міжнародній арені, курс євро та інше. Скажімо так: Європі необхідний дієвий механізм ESM, щоб він дійсно запрацював у червні. Знаєте, корисно мати пожежника, який у разі пожежі в будинку допоможе загасити вогонь. Це аж ніяк не означає, що пожежа обов'язково виникне, але набагато спокійніше знати, що зовні є та людина, а в даному випадку механізм, який допоможе стабілізувати ситуацію", - сказав Сікс.
Втім, що стосується впливу європейської боргової кризи на світову економіку, то, за словами економіста, світ з європейською проблемою справлявся непогано: "Велику загрозу я бачу в уповільненні темпів зростання в країнах, що розвиваються - Китаї, Індії, Бразилії. Тому що саме вони побічно будуть визначати зростання економіки США і Європи".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас