Американський виробник відкликав з продажу мільйон упаковок протизаплідних пігулок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський виробник відкликав з продажу мільйон упаковок протизаплідних пігулок

227
Компанія Pfizer відкликає з продажу в США близько одного мільйона упаковок комбінованих протизаплідних пігулок, оскільки вони можуть містити недостатню кількість діючих речовин.
Згідно із заявою прес-служби Pfizer, мова йде про 14 партій препарату Lo/Ovral-28, що містить норгестрел і етинілестрадіол, а також 14 партій дженерикової версії цього лікарського засобу, повідомляє сайт МедНовости.
Ці контрацептиви поширювалися компанією Akrimax Rx Products в аптеки, аптечні склади та клініки на всій території США. Термін придатності бракованих препаратів закінчується від 31 липня 2013 р. до 31 березня 2014 року.
Зазвичай упаковки протизаплідних пігулок містять 21 пігулку, яка містить активні речовини, і 7 пігулок плацебо. Однак через помилки при формуванні упаковок препаратів, про які йде мова, деякі з них містять занадто багато "активних" пігулок, а деякі - надто багато "порожніх".
Виробник попереджає ймовірних користувачів, що хоча препарати не завдадуть шкоди їхньому здоров'ю, їм необхідно негайно перейти на негормональні форми контрацепції.
Раніше влада ПАР відкликала з розповсюдження 1,35 мільйона презервативів, розданих під час святкування 100-річчя партії Африканський національний конгрес.
Приводом для відкликання була низька якість цих виробів, які рвалися і протікали.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас