НБУ ввів ліцензування переміщення цінних паперів через кордон України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ ввів ліцензування переміщення цінних паперів через кордон України

253
Національний банк ввів ліцензування переміщення цінних паперів через кордон України.
Про це йдеться в постанові НБУ №469 від 22 грудня 2011 року.
Даний документ встановлює порядок переміщення (ввезення, вивезення, пересилання) резидентами і нерезидентами цінних паперів у документарній формі через митний кордон України, а також встановлює порядок видачі НБУ індивідуальних ліцензій на вивезення за межі країни і на ввезення цінних паперів.
Зокрема, фізособи і юрособи мають право вивозити за межі країни цінні папери на умовах письмового декларування та при наявності відповідної індивідуальної ліцензії НБУ.
Не потребують отримання такої ліцензії операції фізособи з вивезення цінних паперів, виражених в інвалюті, якщо вони раніше були ввезені ним, що підтверджується податковою декларацією.
Ввезення в Україну цінних паперів, виражених в іноземній валюті, можливе за умови письмового декларування, а цінних паперів, виражених у гривнях - на умовах письмового декларування та при наявності відповідної індивідуальної ліцензії НБУ.
Відповідно до документа, НБУ приймає рішення про видачу ліцензії або про відмову в її видачі не пізніше 20 робочих днів з дати надходження повного пакета документів.
Як повідомляло агентство, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку відзначає збільшення обсягу торгівлі цінними паперами на біржах в 1,8 рази з 131,29 млрд гривень до 235,84 млрд гривень в 2011 році порівняно з 2010 роком. < / p>
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас