Депутат Ради Янукович (ПР) просить МВС перевірити законність блокування файлообмінника ex.ua — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат Ради Янукович (ПР) просить МВС перевірити законність блокування файлообмінника ex.ua

482
Депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів Віктор Янукович просить Міністерство внутрішніх справ перевірити законність блокування файлообмінника ex.ua.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби парламентарія.
"Народний депутат Віктор Янукович направив депутатський запит на ім'я міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка з метою з'ясувати: на яких підставах було заблоковано інтернет-ресурс ex.ua. Необхідно розібратися в ситуації з точки зору закону. Чому прийняли рішення заблокувати ex.ua і конфіскувати сервери? " - сказано в ньому.
На думку депутата, конфлікт навколо блокування роботи файлообмінника є частиною глобального конфлікту між правовласниками і користувачами.
Разом з тим Янукович вважає, що блокування роботи цього інтернет-ресурсу не вирішує проблему з розповсюдженням піратської продукції.
"В Україні є великий об'єктивний попит на користування безкоштовним контентом. Той же ex.ua відвідувала за день величезна кількість користувачів. Блокування порталу тільки збільшить трафік на інших аналогічних ресурсах і не вирішить суті проблеми. Сьогодні треба сідати за стіл переговорів і спільно створити таку модель роботи в мережі, яка влаштує всіх учасників ринку: користувачів, правовласників і державу", - підкреслює парламентарій.
У повідомленні наголошується, що 2 лютого асоціація "IT-Україна" і юристи ex.ua звернулися до депутата з проханням взяти участь у врегулюванні ситуації, що склалася з блокуванням популярного порталу.
Асоціація "IT-Україна" об'єднує провідних розробників програмного забезпечення на українському ринку.
Вона була створена в 2004 році.
Як повідомляло агентство, 31 січня МВС припинило діяльність файлообмінника ex.ua в рамках розслідування кримінальної справи про порушення авторських прав.
Пізніше, ввечері 31 січня, виникли проблеми з доступом до сайту МВС, причиною яких відомство назвало хакерську атаку.
Згодом виникли також проблеми з доступом до сайтів деяких держорганів, в тому числі до сайтів Президента та Національного банку, а також до сайту Партії регіонів.
2 лютого підприємство "Інтернет-інвест" (реєстратор доменних імен Imena.UA) розблокував доменне ім'я ex.ua і в ніч на 3 лютого файлообмінник відновив роботу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас