Безробіття в США в січні несподівано впало до 3-річного мінімуму - 8,3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в США в січні несподівано впало до 3-річного мінімуму - 8,3%

Казна та Політика
139
Безробіття в США в січні 2012 року несподівано знизилося до 8,3%, мінімального рівня з лютого 2009 року, в порівнянні з 8,5% у грудні 2011 року, свідчать дані міністерства праці країни.
Число робочих місць в економіці країни минулого місяця збільшилося на 243 тис.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, не очікували зміни безробіття з грудневого рівня і прогнозували підвищення кількості робочих місць всього на 140 тис.
Листопадові темпи зростання числа робочих місць в США переглянуті з 200 тис. до 203 тис.
Січневий сплеск зростання зайнятості став кращим з квітня минулого року і перевершив навіть найоптимістичніші прогнози експертів, які варіювалися від 95 тис. до 225 тис. Новини з ринку праці підвищують упевненість експертів в тому, що європейська боргова криза не зупинить відновлення американської економіки.
При цьому всього тиждень тому Федеральна резервна система заявила, що нинішніх темпів зростання економіки США недостатньо для впевненого зниження безробіття, і це стало однією з причин, чому центробанк продовжив передбачувані терміни збереження відсоткових ставок біля нульового рівня до кінця 2014 року.
"Роботодавці все активніше наймають нових людей, реалізуючи відкладене через європейську кризу зростання робочих місць. Федеральному резерву, ймовірно, не доведеться тримати ставки біля нуля так довго, як їм здається", - вважає головний економіст Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ з фінансових ринків Кріс Рапкі.
Як відзначають політологи, сильне зростання числа робочих місць, відзначене в останні місяці, буде хорошим передвиборчим аргументом для президента США Барака Обами.
Поліпшення в сфері зайнятості було масштабним і торкнулося багатьох галузей: промисловість, будівництво, бухгалтерський, ресторанний бізнес, а також роздрібні магазини.
У сфері послуг число робочих місць у січні підскочило на максимальні за 4 місяці 162 тис. У виробничій сфері кількість робочих місць підвищилася на 50 тис., що стало кращим результатом за рік. У будівельному секторі в грудні з'явилося ще 21 тис. зайнятих.
Кількість місць у приватному секторі збільшилося в січні на 257 тис. після підвищення на переглянуті 220 тис. місяцем раніше, тоді як експерти очікували зростання на 160 тис. Кількість держслужбовців скоротилася на 14 тис.
Середня погодинна оплата праці в США в минулому місяці піднялася на 0,2% - до $23,29, а середня тривалість робочого тижня залишилася незмінною - 34,5 години. При цьому в промисловому секторі робочий тиждень в січні в середньому становив 41,9 години, що стало максимальним значенням показника з січня 1998 року.
Разом з січневими даними міністерство праці США оприлюднило переглянуті показники за період з квітня 2010 року по березень 2011 року. Як виявилося, за цей час економіка США додала на 165 тис. робочих місць більше, ніж вважалося раніше.
Безробіття в США залишається на рівні вище 8% з лютого 2009 року - це найтриваліший період такого високого безробіття з початку збору помісячних даних в 1948 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас