У Греції припинили виплачувати пенсії "мертвим душам" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Греції припинили виплачувати пенсії "мертвим душам"

Казна та Політика
741
Грецькі пенсійні фонди до початку 2012 року припинили виплату 63 500 пенсій, що нараховувалися незаконно, повідомляє агентство dpa. У більшості випадків гроші перераховувалися на рахунки неіснуючих або давно померлих людей, а також були нараховані відповідно до хибно вказаних даних. Переставши виплачувати пенсії "мертвим душам", Греція зможе заощадити до 450 мільйонів євро на рік, відзначає міністерство праці країни в доповіді, опублікованій в грецьких ЗМІ.
Ще в жовтні 2011 року керуючий державним фондом пенсійного страхування IKA Ровертос Спіропулос оголосив про те, що протягом останнього десятиліття близько восьми мільярдів євро було виплачено необґрунтовано - в основному померлим пенсіонерам. Гроші в цьому випадку отримували члени їхніх сімей. Після цього державні пенсійні фонди зажадали від всіх громадян пенсійного віку до 31 грудня 2011 року пройти реєстрацію за місцем проживання.
Шахрайство в соціальній сфері нерідко ставало головною темою грецьких ЗМІ. Так, в квітні 2011 року стало відомо, що державний фонд пенсійного страхування IKA припинив виплати 1473 пенсіонерам після того, як було встановлено, що одержувачів вже немає в живих. В процесі розслідування з'ясувалося, що в Греції отримують пенсії близько 9000 людей старше 100 років. В результаті створювалося враження, що в Греції найбільше число довгожителів у світі. Однак останній перепис показав, що в країні налічувалося лише 1700 осіб, вік яких становить понад 100 років.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас