Ангела Меркель закликала Китай довіряти євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ангела Меркель закликала Китай довіряти євро

Валюта
409
Канцлер ФРН Ангела Меркель закликала Китай не сумніватися в стабільності євро і Європейського Союзу. На початку триденного візиту до КНР Меркель зазначила, що ніякої кризи євро немає, є криза надмірних боргів та конкурентоспроможності, повідомляє агентство dpa.
Виступаючи з промовою в Академії суспільних наук в Пекіні, федеральний канцлер, проте, висловила впевненість у тому, що недавно досягнута домовленість про створення європейського фіскального пакту дозволить зміцнити бюджетну дисципліну в окремих країнах єврозони і посилити конкурентоспроможність. Меркель підкреслила, що євро зробив Євросоюз сильнішим і криза тільки згуртує Європу ще більше. Водночас канцлер зазначила, що, крім зміцнення валютного союзу, ЄС повинен думати і про зміцнення спільних політичних структур.
У своїй промові Ангела Меркель нагадала про те, що Німеччина є для КНР найважливішим торговельним партнером в ЄС, а Китай для Німеччини - найважливішою країною для експорту. Вона закликала китайську владу більшою мірою відкрити ринок КНР для Німеччини і створити для німецьких підприємств у Китаї такі ж справедливі умови, які існують для китайських підприємств, що працюють у ФРН. Водночас Меркель висловила надію на те, що китайський бізнес буде розширювати інвестиції в ФРН.
Федеральний канцлер закликала Китай з урахуванням своєї наростаючої економічної потужності брати на себе більш широку відповідальність і на світовій арені. Ангела Меркель висловила надію на те, що Китай підтримає резолюцію Ради Безпеки ООН, яка засуджує уряд президента Сирії Башара Асада, і скористається своїм впливом на Іран, щоб змусити його відмовитися від розробки атомної програми.
Під час виступу в Академії суспільних наук в Пекіні Ангела Меркель торкнулася і питання про права людини. Вона зазначила, що Німеччина і Китай підтримують дружній діалог і відверто обмінюються думками і щодо спірних питань. "Ми багато розмовляємо і про невідчужувані права людини, і нинішній візит не стане винятком. Ми знаємо, що в довгостроковому плані економічний добробут може бути побудовано лише на основі збалансованого внутрішнього розвитку", - цитує слова Меркель агентство DAPD.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас