Угорська авіакомпанія Malev припинила роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорська авіакомпанія Malev припинила роботу

Казна та Політика
573
Угорський збитковий національний авіаперевізник - авіакомпанія Malev - припинив роботу. Згідно з повідомленням на офіційному веб-сайті компанії, 3 лютого, після майже 66 років безперервної роботи, компанія зупинила виконання рейсів.
Раніше національна авіакомпанія отримала захист з боку кредиторів. Водночас постачальники втратили впевненість і почали вимагати передоплату за надані послуги. При цьому уряд країни вже не міг забезпечити фінансову підтримку після заяви Євросоюзу про незаконність послуг, що надаються авіакомпанією, повідомляє Інтерфакс-Україна.
"Це прискорило відтік грошових коштів, і ситуація в авіакомпанії стала нестійкою", - йдеться в повідомленні.
Виходячи з цього, для мінімізації втрат рада директорів Malev вирішила зупинити роботу компанії. Всі рейси скасовано з 05.00 за Грінвічем 3 лютого.
Як повідомлялося, в 2010 році Угорщина планувала залучити стратегічного партнера в капітал Malev.
Malev в 2007 році була куплена консорціумом AirBridge Zrt на чолі з акціонером російського авіаальянсу AirUnion Борисом Абрамовичем. Участь консорціуму в угоді профінансував Внєшекономбанк (ВЕБ, РФ), який фактично став найбільшим кредитором угорської авіакомпанії. У зв'язку з банкрутством AirUnion ВЕБ став власником 49,5% акцій AirBridge.
У лютому 2010 року ВЕБ домовився з урядом Угорщини про передачу акцій Malev у держвласність. Угорщина отримала 95% акцій Malev, 5% залишилися у AirBridge.
ВЕБ надав Malev банківську гарантію на EUR32 млн. Крім того, в рамках угоди банк рефінансував заборгованість авіакомпанії на більш вигідних умовах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас