У Азарова хочуть штрафувати за подвійне громадянство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Азарова хочуть штрафувати за подвійне громадянство

1845
У Верховній раді зареєстровано законопроект про введення штрафів за подвійне громадянство.
Даний законопроект від 1 лютого внесений Кабміном, розміщений на сайті парламенту в четвер.
Законопроект пропонує внести зміни до низки законів України "в частині встановлення обмежень для осіб, які є громадянами України і одночасно перебувають у громадянстві іншої держави".
Зокрема, пропонується за ненадання або несвоєчасне надання громадянином України, який добровільно взяв іноземне громадянство (підданство), заяви про це і копії документа, який підтверджує цей факт, застосувати штраф від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
"Ті самі діяння, вчинені посадовими особами органів державної влади та органів місцевого самоврядування, тягнуть за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - йдеться в законопроекті.
Також законопроектом вводиться обмеження на обіймання особами, які мають подвійне громадянство, посад в СБУ, Антимонопольному комітеті, податковій, Рахунковій палаті та інших державних установах.
У пояснювальній записці до проекту закону зазначено, що законодавство України не визнає подвійного громадянства, але на сьогодні значна кількість українців одночасно з громадянством України має громадянство інших держав.
"Це негативно впливає на захист інтересів зазначеної категорії громадян України за кордоном, функціонування органів державної влади України та створює загрозу її національній безпеці", - йдеться в пояснювальній записці.
Як відомо, на сьогоднішній день один неоподатковуваний мінімум становить 17 гривень.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас