ЦБ Росії зберіг ставку на рівні 8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Росії зберіг ставку на рівні 8%

103
Рада директорів Банку Росії прийняла рішення залишити без зміни рівень ставки рефінансування. На колишніх рівнях збережені і відсоткові ставки по операціях Центробанку, йдеться в повідомленні департаменту зовнішніх і громадських зв'язків ЦБ РФ. Наступного разу питання про величину ставок буде розглядатися на засіданні в першій половині березня цього року.
Рішення зберегти ставки прийнято на основі оцінки інфляційних ризиків і ризиків для сповільнення економічного зростання, в тому числі зумовлених "збереженням невизначеності розвитку зовнішньоекономічної ситуації", йдеться в повідомленні. "З урахуванням поточних внутрішніх і зовнішніх макроекономічних тенденцій рівень ставок грошового ринку, що складається всередині відсоткового коридору, розглядається Банком Росії як прийнятний на найближчі місяці для забезпечення балансу між інфляційними ризиками і ризиками сповільнення економічного зростання", - пояснюють в ЦБ.
Востаннє регулятор міняв величину ставки 26 грудня, знизивши її на 0,25 відсоткового пункту до 8%. Пояснення доцільності рішення було ідентичним тому, що ЦБ дав сьогодні: наявність інфляційних ризиків і ризиків для стійкості економічного зростання, в тому числі зумовлених збереженням невизначеності розвитку зовнішньоекономічної ситуації.
У сьогоднішньому повідомленні регулятора наводиться аналіз основних показників у російській економіці. В ЦБ констатують, що динаміка макроекономічних індикаторів у грудні вказує на "збереження стійкості показників споживання на тлі помірних показників сфери виробництва". Регулятор відзначає збільшення темпів зростання обороту роздрібної торгівлі, пояснюючи це явище скороченням рівня безробіття, високими темпами зростання реальних доходів і підвищенням активності кредитування населення. З одного боку, в грудні 2011 року спостерігалося підвищення річних темпів зростання інвестицій в основний капітал. З іншого, індекс промислового виробництва до відповідного місяця попереднього року суттєво знизився в порівнянні з листопадом, йдеться в повідомленні, що частково визначалося зниженням окремих компонентів індексу під впливом "погодних факторів". "Невисокі темпи зростання промислового виробництва і досить слабкі індикатори настроїв економічних агентів зберігаються протягом останніх місяців", - констатують експерти ЦБ.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас