Мікрочіп збільшить яскравість спалаху смартфонів у 10 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мікрочіп збільшить яскравість спалаху смартфонів у 10 разів

80
Європейська корпорація STMicroelectronics розробила новий чіп STCF04 для мобільних пристроїв, що взаємодіє з вбудованим в них світлодіодним спалахом. Він дозволяє збільшувати її яскравість більш ніж у десять разів.
STCF04 - це крихітна мікросхема квадратної форми зі стороною всього в 3 міліметри. Як пише портал Gizmodo, у виробників стільникових телефонів і комунікаторів не виникне жодних проблем зі вбудовуванням її в електронну начинку цих пристроїв. Потенційні покупці, як не дивно, теж мають свою вигоду від встановлення STCF04 на засоби зв'язку - вони зможуть придбати смартфон-камерофон і робити за допомогою нього знімки дуже високої якості навіть в умовах поганого освітлення або його повної відсутності. Встановлення мікросхеми STCF04 в комунікатори практично не вплине на їх собівартість, передає Infox.
Світлодіодний спалах звичайного смартфона або мобільника, не обладнаного чіпом STCF0, має середню потужність не більше 2 Вт. Новинка від STMicroelectronics збільшує цей параметр до чотирьох десятків ват, тобто, фактично, у двадцять разів. Звичайно, сама мікросхема не здатна дати такий приріст потужності, тому вона контролює роботу суперконденсатора, поступово накопичує заряд акумулятора. Накопичений заряд може витрачатися миттєво для короткострокового збільшення яскравості світлодіодного спалаху при отриманні знімка, а може і поступово, якщо користувач задумає використати спалах як ліхтарик. Такий режим роботи у STMicroelectronics STCF04 теж є, а всього у нього налічується дванадцять рівнів освітлення.
Новий чіп забезпечений різними системами безпеки - він виключає перегрів світлодіода, подачу занадто великої напруги і виникнення короткого замикання. В даний час доступні лише кілька примірників STCF04, які STMicroelectronics виробила виключно для тестування і для демонстрації його можливостей. Серійне виробництво мікросхеми стартує в кінці поточного кварталу. Кожна партія буде складатися з 1000 таких чіпів. Про те, чи знайшла STMicroelectronics замовників на свою новинку, поки нічого не відомо.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас