S&Р знизило рейтинг японської компанії Sharp до ВВВ+ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&Р знизило рейтинг японської компанії Sharp до ВВВ+

232
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&Р) знизило довгостроковий корпоративний кредитний рейтинг японського виробника електроніки Sharp Corp. на один ступінь - з А- до ВВВ+.
"Поступове зниження цін на основну продукцію Sharp і сильна ієна негативно позначилися на фінансових показниках компанії. Фінансові втрати Sharp за підсумками 2011-2012 фінансового року (завершується в березні 2012 р.) неминуче істотно відіб'ються на її позиціях. Швидке відновлення профілю компанії до рівня, зіставного з попереднім рейтингом, (А-) представляється нам тепер менш вірогідним", - говориться в опублікованому сьогодні прес-релізі Sharp. У ньому наголошується, що прогноз по довгостроковому корпоративному кредитному рейтингу компанії встановлений "негативний". Короткостроковий корпоративний кредитний рейтинг Sharp підтверджений на рівні А-2.
Раніше, 1 лютого 2012 р., Sharp істотно знизило власний прогноз по прибутку на поточний 2011-2012 фінансовий рік, зважаючи на попит, що різко впав, на продукцію компанії і проблем в підрозділі з виробництва телевізорів. S&Р відзначає вкрай складне операційне середовище, в якому працює Sharp, продовжить чинити тиск на фінансові показники компанії, що обумовлюэ "негативний" прогноз по рейтингах Sharp.
Агентство відзначає, що аналогічні проблеми випробовують також конкуренти Sharp - японські виробники споживчої електроніки Panasonic і Sony. Аналітики підрахували, що сукупні збитки Sony і Sharp можуть досягти 6,7 млрд дол. за підсумками 2011-2012 фінансового року. Враховуючи вірогідні збитки Panasonic, японські виробники електроніки можуть опинитися за підсумками року у вкрай скрутному положенні, яке додатково ускладнюється позицією конкурента, що посилюється, з Південної Кореї (Samsung Electronics), сильним курсом ієни і невтішними перспективами розвитку бізнесу з виробництва рідкокристалічних панелей (LSD-технології).
На початку лютого 2012 р. Sharp відзвітувала про чисті збитки за підсумками 9 місяців 2011-2012 фінансового року в розмірі 213,50 млрд ієн (2,8 млн дол. за обмінним курсом на 1 січня 2012 р., коли був оприлюднений фінансовий звіт компанії).
Sharp Corp. - одна з провідних компаній в Японії, що спеціалізуються на виробництві широкого спектру електроніки. Окрім фотоелементів і рідкокристалічних дисплеїв компанія виробляє мобільні телефони, аудіоапаратуру, мікрохвильові печі, а також флеш-пам'ять. Sharp - четвертий за величиною в світі виробник ЖК-дисплеїв і третій за величиною - у виробництві сонячних панелей.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас