В NASA оцінили останні невдачі Роскосмосу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В NASA оцінили останні невдачі Роскосмосу

363
Американці вважають, що причини низки невдач, що переслідують протягом останнього року Роскосмос, не носять системний характер.
Національне агентство з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) не бачить в проблемах з "Союзом" та аварії "Прогресу" в 2011 році серйозної системної причини і вважає, що російські колеги ставляться до цих питань досить серйозно, передає РИА Новости з посиланням на керівника програми МКС в NASA Майкла Саффредіні.
"У російських колег за рік було кілька складних пусків, вони ставляться до цього дуже серйозно. Але жодна з проблем не була пов'язана з виробниками "Прогресів" і "Союзів", РКК "Енергія", - заявив Саффредіні.
На думку представника NASA, співробітники Роскосмосу "дуже стурбовані тим, щоб це не виявилося системною проблемою".
Коментуючи останню невдачу Роскосмосу - поломку спускового апарата пілотованого корабля "Союз ТМА-04М" під час випробувань, представник космічного відомства США назвав ситуацію, що склалася, "дуже невдалою", але визнав її "внутрішньою справою російських партнерів".
Разом з тим на тлі низки катастроф російських супутників і міжпланетної станції "Фобос-Ґрунт" представник NASA визнав за необхідне зазначити, що до кораблів пілотованої космічної програми "ставляться зовсім інакше" з точки зору контролю якості та безпеки.
Нагадаємо, минулий 2011 рік склався для Роскосмосу дуже важко. У грудні 2010 року російські фахівці зазнали невдачі при виведенні на орбіту декількох супутників системи ГЛОНАСС. У лютому 2011 року було втрачено ще один військовий супутник.
У серпні Роскосмос не зумів запустити на орбіту телекомунікаційний супутник "Експрес-АМ-4" вартістю понад 7 млрд рублів. Того ж місяця вперше за 30 років при виведенні в космос звалився за землю космічний апарат "Прогрес-М-12М", що перевозив вантаж для МКС.
У листопаді 2011 року була втрачена міжпланетна станція "Фобос-Ґрунт". У грудні того ж року під час запуску в космос зазнав катастрофи військовий супутник "Меридіан".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас