Янукович погодився відкласти до 1 липня реєстрацію баз даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович погодився відкласти до 1 липня реєстрацію баз даних

262
Настання відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних відкладено до 1 липня 2012 року.
Відповідний закон підписав президент України Віктор Янукович, повідомляється на сайті Ради.
Згідно з ним, бази даних необхідно зареєструвати в Державній службі з захисту персональних даних до 1 липня цього року.
Як повідомлялося, з 1 січня 2012 року набрав чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних", згідно з яким всі бази повинні були бути зареєстровані до 1 січня 2012 року.
До цього виявилися не готовими ні підприємці (будь-кому з них необхідно зареєструвати, як мінімум, дві бази - співробітників і клієнтів), ні Держслужба, отримали 4 млн заявок.
Закон ввів адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства про захист персональних даних, зокрема, за нереєстрацію баз персональних даних і використання персональних даних без згоди фізичної особи.
Розмір штрафів за адміністративні порушення варіюється від 100 до 1 тис. неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, тобто від 1,7 тис. грн до 17 тис. грн. Прем'єр-міністр Микола Азаров дав вказівки не штрафувати за неподання в Держслужбу із захисту персональних даних відомостей про існуючі бази персональних даних протягом січня і, при необхідності, довше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас