Бернанке: Економіка США демонструє ознаки зміцнення, залишається вразливою до потрясінь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Економіка США демонструє ознаки зміцнення, залишається вразливою до потрясінь

Казна та Політика
227
Американська економіка демонструє ознаки зміцнення, однак залишається вразливою для потрясінь, заявив голова Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке на засіданні Бюджетного комітету Палати представників Конгресу США.
"На щастя, в останні кілька місяців показники витрат, виробництва та стану ринку праці продемонстрували поліпшення, - наводить агентство Bloomberg словами Бернанке. - У той же час прогноз залишається невизначеним, пильна увага до розвитку подій в макроекономіці залишається дуже важливою".
Глава ФРС повторив зроблену ним за підсумками засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC) 25 січня заяву, в якій йшлося, що поточний стан економіки зажадає збереження ставок на рекордно низькому рівні аж до кінця 2014 року. На тому ж засіданні FOMC було прийнято рішення офіційно позначити цільовий рівень інфляції на позначці 2% річних, щоб знизити ступінь "невпевненості населення" щодо майбутніх рішень в кредитно-грошовій політиці.
"В умовах чітко визначених інфляційних очікувань, більш стабільних цін на сировину і значних проблем на ринку праці і товарів ми очікуємо, що темпи інфляції залишаться стриманими", - зазначив глава американського ЦБ.
"Темпи відновлення були вкрай повільними, особливо з точки зору мільйонів американців, які залишаються без роботи або зайняті неповний робочий день, - заявив Бернанке. - Крім того, повільне відновлення робить економіку вразливою для потрясінь".
До одного з таких Бернанке відніс можливі проблеми з бюджетним дефіцитом в США, обговоренню яких він присвятив майже половину свого виступу.
"Для досягнення економічної і фінансової стабільності бюджетна політика США повинна проводитися на стійкій основі, яка б гарантувала, принаймні, збереження на нинішньому рівні співвідношення держборгу до національного доходу, а ще краще - поступове скорочення цього співвідношення, - заявив Бернанке. - Досягнення цієї мети має бути основним пріоритетом".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас