Перший випробувальний запуск Dragon до МКС відбудеться не раніше 20 березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший випробувальний запуск Dragon до МКС відбудеться не раніше 20 березня

45
Корабель-капсула Dragon американської компанії Space Exploration Technologies (або SpaceX) відправиться в перший випробувальний політ до Міжнародної космічної станції (МКС) не раніше 20 березня.
Як передає Newsru, точна дата запуску буде визначена "в майбутні два тижні". Про це повідомив офіційний представник NASA Майк Суффредіні.
Для виведення Dragon на орбіту буде використана ракета-носій Falcon-9. Місцем її старту визначено космодром на мисі Канаверал (штат Флорида). Запуск спочатку планувався на 7 лютого, але був перенесений на невизначений термін.
На першому етапі капсулі потрібно здійснити проліт на відстані 3,2 км від МКС. Таким чином передбачається перевірити, чи достатньо надійно працюють бортові датчики та устаткування безпілотного апарату. Після цього Dragon в автоматичному режимі повинен здійснити зближення зі станцією, екіпаж якої з допомогою маніпуляторів здійснить захоплення капсули і її стикування.
Американський апарат планується пристикувати до модуля Harmony (американський сегмент) на боці, поверненому до Землі. Завершальний етап місії передбачає відстикування Dragon, схід з орбіти і приводнення її в Тихому океані поблизу узбережжя штату Каліфорнія. Апарат побудований з розрахунком на спуск на парашуті і жорстке приводнення.
SpaceX вважає майбутню місію "віхою в історії космічних польотів", так як Dragon повинен стати першим апаратом комерційного призначення, що зістикувався зі станцією. NASA уклало з цією компанією контракт на суму 1,6 млрд доларів, що передбачає створення надійного засобу для доставки людей і корисних вантажів на МКС і навколоземну орбіту.
Цієї суми повинно вистачити на 12 рейсів Dragon, який розрахований на багаторазове використання. Його маса складає 3 тонни плюс вантаж до 6 тонн. Апарат в перспективі може брати на борт сім осіб.
Компанія збирається запускати ракети Falcon-9 з бази ВПС США Ванденберг у штаті Каліфорнія і з космодрому NASA на мисі Канаверал.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас